Nogomet
0

Ivica Osim napustio odjel intenzivne njege

Sarajevo-x.com
Bivši trener japanske nogometne reprezentacije Ivica Osim napustio je odjel intenzivne njege kako bi započeo sa rehabilitacijom, nakon teškog moždanog udara koji se desio prije pet sedmica, saopćili su utorak zvaničnici Japanskog nogometnog saveza.

Legenda bh. nogometa Ivica Osim se, prije tri sedmice, tek probudio iz kome nakon teškog moždanog udara koji se desio 16. novembra, a prema najnovijim informacijama napustio je odjel intenzivne njege i u ponedjeljak se preselio u rehabilitacioni centar.

"Promjene su uobičajena pojava u nogometu", izjavio je 66-godišnji Osim nakon što mu je izvršni direktor Japanskog nogometnog saveza, Kozo Tajima, saopćio da je na njegovo mjesto trenera japanske nogometne reprezentacije postavljen poznati taktičar Takeshi Okada, koji je 1998. godine bio na čelu japanske nogometne reprezentacije na svjetskom prvenstvu.

"Komunicirali smo bolje nego što sam se nadao, Ivica je briljantna osoba i siguran sam da je objektivan u analiziranju novonastale situacije", odgovorio je Tajima na pitanje novinara o Osimovoj reakciji na vijest o njegovoj zamjeni, a prenosi Associated Press.

Kada je riječ o Osimovoj budućnosti, Tajima je otkrio kako će mu Japanski nogometni savez možda ponuditi određenu poziciju kada se u potpunosti oporavi.

Osim je stigao u Japan 2003. godine, a pod njegovim vodstvom japanska nogometna reprezentacija je ostvarila 13 pobjeda i 5 poraza. Osvojili su dva puta i Azijski kup, a treći im je izmakao u julu ove godine.

Proslavljeni bh. nogometni stručnjak pretrpio je moždani udar u ranim jutarnjim satima 16. novembra u svom domu u blizini Tokija.