Novo veliko priznanje
2.6k

Ivica Osim ispred stadiona u Japanu dobio statuu, otkrivanju prisustvovala porodica

D. P.
Porodica Osim pored Ivicine statue (Foto: Jef United)
Legendarni bosanskohercegovački nogometni stručnjak Ivica Osim dobio je još jedno veliko priznanje nakon što je njegova statua otkrivena ispred Fukuda Denshi Arene u Chibi.

Legendarni Osim, koji nas je napustio prošle godine, ostavio je dubok trag u Japanu i s pravom ga u ovoj azijskoj zemlji nazivaju "ocem japanskog nogometa". Dubok trag ostavio je i u Jef Unitedu iz Chibe, stadionu na kojem je danas dobio svoju statuu.

Jutros rano po našem vremenu Jef United je dočekao ekipu Oite, a susret je završen rezultatom 1:1. Prije utakmice, ispred stadiona je organizovana svečanost na kojoj je otkrivena statua za legendarnog Osima.

Svečanosti su prisustvovali Ivicina supruga Asima te sin i još jedan bh. stručnjak Amar Osim.

Jef United je na zvaničnom Twitter nalogu objavio niz fotografija s otkrivanja statue, a na njima je vidljivo koliko navijačima ovog kluba znači jer se okupio veliki broj pristalica Jef Uniteda, ali i slavljenika lika i djela Ivice Osima.

"Želimo se od srca zahvaliti svima koji su podržali i dali doprinos u izgradnji ovog monumenta. Molimo vas da stanete pored statue i odate priznanje svi koji budete dolazili na stadion", naveli su iz Jef Uniteda.

Utakmici je prisustvovalo 7.000 navijača, a na otkrivanju biste boravile su i brojne japanske medijske ekipe.

Inače, Ivica Osim je dobio bulevar u Sarajevu, kao i trg u austrijskom Grazu, gdje je također ostavio neizbrisiv trag.