Raduje se evropskim utakmicama
0

Ivan Sesar: Niko neće biti sretniji od mene kada postignem prvi gol

Piše: Edin Isanović
Jedan od najboljih igrača FK Sarajevo u sezoni iza nas je, bez ikakve dvojbe, Ivan Sesar. Naročito se to odnosi na proljetni dio sezone. Radilica i ratnik kojeg treneri uvijek trebaju. Ratoborni veznjak Bordo tima je u intervjuu za Klix.ba govorio o protekloj sezoni, sarajevskom derbiju, o mogućem ostanku u timu sa Koševa, ambicijama u Evropi i hobiju van terena.

Kako ocjenjujete sezonu koja je iza Vas?

Nisam zadovoljan. Eliminisani smo u četvrtfinalu Kupa BiH, rano smo odustali od naslova i onda se okrenuli izlasku u Evropu. Na kraju smo to i ostvarili, što je spasilo sezonu. Osigurana je Evropa, ali navijači nisu zadovoljni igrama - Vaš komentar?

Biti nogometaš Sarajeva je velika privilegija i čast, ali, prema mom sudu, i ogromna odgovornost. Shvatam nezadovoljstvo naših navijača. Nismo ispunili zacrtano i obećano - nismo osvojili titulu. Ipak, treba biti realan i reći da Sarajevo u ovoj sezoni nije moglo napraviti bolji rezultat. Realnost je plasman na međunarodnu scenu, što smo uspjeli.

Niste postigli nijedan pogodak za tim sa Koševa. Žalite li zbog toga?

Uz moju minutažu bilo je očekivano četiri-pet golova. Međutim, bio sam više skoncentrisan na defanzivne zadatke. Naravno, žao mi je, ali šta se može. Nadam se da ću uskoro pogoditi za svoj prvjenac u dresu Sarajeva. Niko ne bi bio sretniji od mene.

Osjetili ste i šta znači igrati sarajevski derbi, kako iz današnje perspektive gledate na te mečeve?

Derbi nije kao svaka druga utakmica, puno je veći ulog, susret je pun emocija, ima tenzija, kako na terenu, tako i na tribinama. Odigrao sam dva derbija i to je za mene veliko iskustvo.

Sa kojim igračima ste imali najbolju saradnju na terenu?

Sa Vučinom Šćepanovićem. Mi smo bili dva zadnja vezna igrača. Mislim da je to izgledalo poprilično dobro na terenu. Kroz cijelu sezonu mi je odgovaralo igrati sa Beloševićem i Obućom. U zaključku moram spomenuti Saida Husjenovića. S njim je lako igrati jer je on top-klasa.

Do kada ste ugovorom vezani za FK Sarajevo i hoćete li ostati na najvećem bh. stadionu?

Do 30. juna ove godine, plus jednu godinu. Ipak, klub je taj koji je u prednosti i koji odlučuje jesam li zadovoljio i računaju li na mene. Radujem se evropskim utakmicama u dresu Bordo tima. Imam i neke upite iz stranih klubova, ali je nerealno pričati o tome. Znamo da se treba poklopiti puno stvari da dođe do transfera.

Koji teren u Premijer ligi BiH Vam je ostao upamćen kao najžešći i zbog čega?

Bilino Polje u Zenici. Veliki je pritisak.

Kako provodite slobodno vrijeme?

Trenutno sam u Hercegovini. Odmaram sa najbližima i uživam. Kada sam u glavnom gradu BiH slobodno vrijeme provodim s djevojkom, ona je domaća pa se prepustim njoj (smijeh).

Vaš hobi osim nogometa?

Kada sam na pauzi igram tenis ili mali nogomet.

Koji su, prema vašem mišljenju, najbolji nogometni suci u BiH?

Obradović, Paradžik i Alečković. To je moj izbor.