Nogomet
117

Ivan Lendrić: Sloboda je u boljoj situaciji, ali vjerujem da će naš kvalitet doći do izražaja

Piše: D. B.
Ivan Lendrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivan Lendrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara će u srijedu u drugoj utakmici polufinala pokušati nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice odigrane na Grbavici, kada su poraženi od Slobode rezultatom 1:2, Sjajni napadač Plavih Ivan Lendrić vjeruje da njegova ekipa može do preokreta i plasmana u finale, ali da će to biti veoma teško.

Iako Sloboda odlično igra ove sezone, malo ko je očekivao da će Tuzlaci pobijediti na Grbavici. Ipak, to se dogodilo, a poraz je teško pao ekipi trenera Edisa Mulalića.

"Niko nije očekivao poraz od Slobode u prvom susretu, teško nam je pao. Ipak, izvukli smo se u Premijer ligi pobjednom protiv Travnika, vratili se na pobjednički put. Primili smo golove iz situacija na koje nas je šef upozoravao. Sloboda je dobra pri prekidima, a mi smo zaspali dva puta. Kvalitetna ekipa poput Slobode je iskoristila svoje šanse. Nadam se da nam se ovo neće ponoviti, posebno ne na Tušnju u revanšu", izjavio je Lendrić za portal Klix.ba.

Ekipa Željezničara je protiv Slobode djelovala dekoncentrisano i usporeno, što se u revanšu ne smije ponoviti.

"Ne znam koliko je ekipa umorna, ja lično se nisam osjećao umorno, mislim da to nije bio problem. Pravi problem je pad koncentracije. Mi smo velika ekipa, dobar tim, ne smije nam se ovo događati. Rastužili su nas primljeni golovi, jer da je Sloboda nešto imala, tipa da je Ahmetović postigao gol iz povoljne situacije, niko nam ne bi riječ rekao. Međutim, neke stvari na kojima smo radili kako bismo ih spriječili, dogodile su nam se, dva prekida i dva glupa gola. To nas je poremetilo, psihički dotuklo", rekao je napadač Željezničara.

Plavi ne odustaju od plasmana u finale Kupa BiH iako priznaju da su trenutno u podređenom položaju

"Mi imamo šansu. Sloboda je apsolutno u boljoj situaciji, ne treba tu biti pametan. Moramo zabiti minimalno dva gola, neće nam biti lako. Mijenjao bih se s njima definitivno. Oprezni su nakon poraza od Širokog Brijega, vidjeli su da nisu nepobjedivi i da, ako se opuste, mi možemo dobiti. Ipak, imamo veoma kvalitetnu ekipu, mislim da uz pametnu igru poput one koju smo pokazali na Tušnju kada smo pobijedili, pustili Slobodi inicijativu, a onda na kontre dobili utakmicu, možemo napraviti dobar rezultat. Imamo kvalitetne igrače i vjerujem da će to doći do izražaja", kazao je Lendrić.

On se odlično snašao na Grbavici te predstavlja veliku opasnost za protivničke odbrane. Iako dobija brojne pohvale za svoju igru, Ivan na prvo mjesto stavlja ekipu i rezultate.

"Prezadovoljan sam, ali se nikad ne stavljam prije ekipe. Saigrači su mi pomogli da zabijem osam golova i upišem dvije asistencije. Nije mi cilj da se priča o Lendriću, nego o Željezničaru. Kad izađemo na Tušanj, stavljam se u službu ekipe", završio je Lendrić.

Utakmica Sloboda - Željezničar se igra u srijedu na stadionu Tušanj u Tuzli s početkom u 19:30 sati.