Kvalifikacije za SP
0

Italiji tri boda u Crnoj Gori

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Italije na s(p)retan su način došli do sva tri boda na gostovanju u Podgorici kod Crne Gore u osmoj skupini kvalifikacija za SP 2010. godine. Slavili su “azzurri” na kraju 2-0 golovima Andree Pirla i Giampaola Pazzinija.

Konačan rezultat čini se na kraju uvjerljiv, ali je utakmica mogla otići i posve u drugom smjeru. Povela je Italija već u 11. minuti golom Milanova veznjaka Pirla s bijele tačke, nakon što je Radoslav Batak u kaznenom prostoru igrao rukom.

U 17. minuti utakmice Stevan Jovetić sjurio se prema kaznenom prostoru Italije, Fabio Cannavaro spotaknuo se i ostao na travnjaku s kojeg je namjerno podigavši nogu faulirao crnogorskog igrača. Kako je iza Cannavara prostor prema Buffonovom golu ostao prazan , svi su na stadionu očekivali crveni karton za talijanskog braniča, ali je sudac Martin Atkinson mislio drugačije i dosudio mu, opći je dojam, preblagi žuti karton.

U drugom dijelu Sampdorijin je napadač Giampaolo Pazzini u svom debitantskom nastupu za talijansku reprezentaciju zabio i prvi gol i potvrdio četvrtu pobjedu u petoj kvalifikacijskoj utakmici Talijana.

Spomenimo da je ova utakmica bila Cannavarova 123. u dresu "azzurra", te ga samo tri nastupa dijele od legendarnog Paola Maldinija na vrhu ljestvice igrača s najviše nastupa za talijansku reprezentaciju.

Irska i Bugarska odigrali su u Dublinu bez pobjednika 1-1. Bugarskoj je to i četvrti remi u isto toliko utakmica, a do njega su na kraju došli sretno, autogolom Kevina Kilbanea u 74. minuti. Spomenimo i da je utakmicu sudio hrvatski sudac Ivan Bebek s pomoćnicima Tomislavom Petrovićem, Tomislavom Šetkom, te četvrtim sucem Marijem Strahonjom.

U posljednjoj utakmici ove skupine Cipar je u Larnaci slavio pobjedu protiv Gruzije 2-1. Golove za pobjedu Ciprana, kojom su skočili na četvrto mjesto na ljestvici, postigli su Michael Konstantinou i Dimitris Christofi.

Europske kvalifikacije za SP:

Skupina 8

Cipar – Gruzija 2-1 (Constantinou 33, Christofi 56 / Kobiašvili 71-11m) Irska – Bugarska 1-1 (Dunne 1 / Kilbane 73-ag) Crna Gora – Italija 0-2 (Pirlo 11-11m, Pazzini 74)

Redoslijed: 1. Italija 13 (5), 2. Irska 11 (5), 3. Bugarska 4 (4), 4. Cipar 4 (4), 5. Crna Gora 2 (4), 6. Gruzija 2 (6)