Odluka Saveza
223

Istočna tribina stadiona Koševo suspendovana zbog rasizma, žestoka kazna i Hebiboviću

N. K.
Istočna tribina stadiona Koševo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Istočna tribina stadiona Koševo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo kažnjen je zbog rasističkih ispada na utakmici Bordo kluba protiv Rudara, kada su navijači s istočne tribine vrijeđali Josepha Amoaha, potvrđeno je za Klix.ba iz Nogometnog saveza BiH.
Naime, Disciplinska komisija NS BiH je odlučila da zbog rasizma istočna tribina stadiona "Asim Ferhatović Hase" bude zatvorena na dvije naredne domaće utakmice Sarajeva.

Osim suspenzije istočne tribine, klub s Koševa će biti i novčano kažnjen zbog rasizma, ali i pirotehnike koja je bila upriličena povodom obilježavanja 75. rođendana kluba.

Sarajevo je saznalo još jednu lošu vijest budući da je veznjak Anel Hebibović zbog isključenja na meču protiv Radnika dobio suspenziju od čak tri utakmice.

Podsjetimo, glavni sudija Aleksandar Njegomorović je Hebiboviću pokazao crveni karton zbog vrijeđanja pomoćnog sudije, a izvještaj je dopunio dodatnim informacijama.

"Nakon isključenja igrača, kada je napustio tehnički prostor u ulazu u tunel, okrenuo se prema terenu te se obratio riječima: 'J..o vas predsjednik Vico (Zeljković - NS BiH, op.a.) u pi..u', nakon čega je ušao u tunel i napustio granice terena za igru", stoji u izvještaju delegata Siniše Stojčića iz Laktaša.

Hebibović tako neće igrati u posljednja tri kola jesenjeg dijela sezone u kojem će Sarajevo dočekati Slobodu i Velež te gostovati Širokom Brijegu.