Krilni napadač
100

Ismaila Diallo (21) je novi igrač Budućnosti iz Banovića, ranije igrao za omladince Arsenala

K. H.
Engleski nogometaš Ismaila Diallo novi je igrač FK Budućnost Banović, a riječ je o igraču koji je prošao omladinske selekcije Arsenala.

Kako se navodi, u Banoviće dolazi iz ekipe UR Santa Coloma iz Andore, a u Engleskoj je još igrao za mlađe selekcije Burnleyaja.

"Dobrodošlicu u naš tim želimo mladom Englezu Ismaila Diallu, igraču koji je prošao omladinske selekcije Arsenala i Burnleya, a u naš tim dolazi iz UR Santa Coloma iz Andore", objavio je ovaj klub iz Banovića na svojoj službenoj stranici.

Diallo ima 21 godinu, a igra na krilnoj poziciji, a iz kluba su mu poželjeli dobrodošlicu.

"Želimo mu mnogo uspjeha u zeleno-crnom dresu kao i ugodan boravak u našim Banovićima", napisali su na stranici.

Što se tiče ovog igrača, on je 2009. godine iz omladinskih selekcija Brightona prešao u Arsenal te je član ovog tima bio do 2018. godine, nakon čega je jednu sezonu pauzirao i nakon toga otišao u U-21 tim Burnleyja. Uslijedio je odlazak u Lancing, zatim u Hastings, engleske niželigaše, odakle je karijeru pokušao napraviti u Andori.

Budućnost je u subotu krenula s pripremama za narednu sezonu, a prošlu sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine završili su na trećem mjestu sa 50 osvojenih bodova, dva boda manje od drugoplasirane Stupčanice. U Premijer ligu BiH je ušao GOŠK.