Želi ga zamijeniti
0

Isco se ponudio Romi, Zaniolo stiže u Istanbul na potpis za Galatasaray

D. B.
Nekadašnji nogometaš Real Madrida, dobro poznati Isco, ponudio se Romi putem posrednika kao moguća zamjena za Nicola Zaniola koji je na izlaznim vratima rimskog kluba.

Roma se nada da će prodati Zaniola Galatasarayu prije završetka prijelaznog roka u Turskoj, koji ističe u srijedu 8. februara. Dvadesettrogodišnji nogometaš je spreman na odlazak, a preostalo je da dva kluba dogovore finansijske detalje.

U međuvremenu je posrednik Romi ponudio Isca, koji je slobodan igrač, a koji bi poslužio Vučici kao zamjena za Zaniola. Isco je bio blizu prelaska u njemački Union Berlin, no pregovori su propali zbog plate.

Isco je u Sevilli zarađivao milion eura po sezoni, no postojao je niz bonusa prema kojim je mogao zaraditi nešto manje od pet miliona eura. Iste uslove Isco traži i sada.

Nicolo Zaniolo (Foto: EPA-EFE)
Nicolo Zaniolo (Foto: EPA-EFE)

Međutim, Galatasaray je odgotio pregovore s Romom za italijanskog nogometaša na nekoliko ati zbog razornih potresa koji su pogodili Tursku. Poginulo je više od 2.000 ljudi, a materijalna šteta je milionska. U toku su potrage za preživjelima, a zbog ove užasne situacije je turski klub zatražio od Rome odgađanje pregovora za nekoliko sati. Predstavnici dva kluba su trebali razgovarati jutros, no dogodili su se pomenuti potresi. Ipak, uprkos tome, pregovori bi trebali biti održani večeras.

Dogovor je i dalje moguć, a porodica Zaniolo se očekuje u Istanbulu do kraja dana. Dvadesettrogodišnjak je dogovorio četverogodišnji ugovor vrijedan 3,5 miliona eura po sezoni uz otkupnu klauzulu od 30 miliona eura.

Turski klub nudi Romi 22 miliona eura, dok Vučica traži 24.