Uskoro će odlučiti
836

Irfan Hadžić: Volio bih doći u Sarajevo, bila bi mi čast igrati na Koševu

D. B.
Irfan Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Irfan Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh. napadač turskog Akhisarspora Irfan Hadžić već neko vrijeme se povezuje s FK Sarajevo, a u razgovoru za portal Klix.ba je otkrio koliko u tome zapravo ima istine i da li ga privlači ideja da obuče bordo dres.

Aktuelni šampion BiH razmišlja da dodatno ojača svoj napad, a da je ozbiljna opcija za tu poziciju, potvrdio je Irfan Hadžić.

"Ima istine u onome što se priča, jer sam razgovarao s predstavnicima Sarajeva o mogućem dolasku na Koševo. Ipak, imam ugovor s Akhisarsporom još dvije godine i igram u prvom sastavu, ali ću razmisliti o svemu u narednih nekoliko dana", izjavio je Hadžić.

Mogućnost njegovog dolaska u Bordo ekipu svidjela se navijačima FK Sarajevo.

"Drago mi je što navijači misle pozitivno o meni, volio bih doći u Sarajevo, ako ne sada, možda nekad poslije. To je veliki klub, ima navijače koji su među najboljim na balkanu. Bila bi mi čast igrati na Koševu", rekao je bh. napadač.

U Akhisarsporu situacija nije sjajna.

"Nažalost, situacija je poprilično loša u posljednjih nekoliko mjeseci, zbog toga i razmišljam da promijenim sredinu. Ipak, došli su novi ljudi u klub pa su stvari malo bolje. Nadam se da će sve to ići uzlaznom putanjom", kazao je Hadžić.

Za performanse Sarajeva ima samo riječi hvale.

"Napravili su odličan posao, a u Evropskoj ligi se vidjela želja za uspjehom. Siguran sam da ekipa ima šanse da prođe Celtic. Bio bi to veliki uspjeh za BiH", riječi su našeg sagovornika.

Poziv u reprezentaciju BiH za utakmicu polufinala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Irske nije dobio.

"Mislim da poziv nisam zaslužio jer tokom prošle sezone nisam mnogo igrao. Imao sam problema s trenerima, ali sada imam šansu da se pokažem. Tada se mogu nadati pozivu. Igrači koji su pozvani za Irsku su to zaslužili i trebaju dobiti šansu. Nikad se ne zna kad će se neko istaknuti", smatra Hadžić.

On vjeruje da će Zmajevi savladati Irce.

"Imamo dobre šanse, bolja smo reprezentacija i uz borbu ćemo proći dalje", završio je Hadžić.