Ostali bez bodova
7

Inzaghi razočaran zbog teške svađe Lukakua i Barelle: Ne volim to vidjeti jer su oni prijatelji

K. H.
Simone Inzaghi (Foto: EPA-EFE)
Simone Inzaghi (Foto: EPA-EFE)
Trener Intera Simone Inzaghi razočaran je zbog svađe Romelua Lukakua i Nicole Barelle na terenu tokom meča protiv Sampdorije, a kako je i sam rekao, takve stvari ne voli gledati na terenu, posebno kada su u pitanju dva vrlo dobra prijatelja kao njih dvojica.
Inter sinoć nije uspio doći do pobjede protiv Sampdorije, a konačan rezultat susreta glasio je 0:0.

Naš Edin Džeko meč nije počeo od prve minute, već je na teren ušao u drugom poluvremenu, no nije uspio napraviti ništa više od prvotimaca Lukakua i Martineza i susret je na kraju završio bez pogodaka.

No, ono što je obilježilo meč bila je svađa Lukakua i Barelle u prvom poluvremenu, kada se napadač iz Belgije okrenuo prema saigraču i prijetio mu da prestane mahati rukama, a uz to je koristio i vulgarne riječi te psovao kolegu iz svlačionice. Jasno, to se nije svidjelo treneru Inzaghiju.

"Ovakve stvari se događaju, iako se ne bi trebale dešavati na terenu i ne volim ih vidjeti, ali sjedili su zajedno na poluvremenu i oni su veliki prijatelji. Očito su to incidenti koje ne želim vidjeti na terenu", rekao je Inzaghi.

Što se tiče utakmice, Inzaghi je rekao da je vrlo razočaran jer njegov tim nije uspio postići gol i na kraju doći do pobjede.

"Naravno da sam razočaran jer smo željeli doći do pobjede, nismo potcijenili Sampdoriju i trebali smo ostvariti bolji rezultat s obzirom na broj šansi koje smo napravili", rekao je Inzaghi pa nastavio:

"Stalno govorim da se trebamo fokusirati samo na sebe, moramo nastaviti raditi i dodatno popraviti našu igru."

Inter će naredni meč igrati protiv Udinesea na svom terenu, a nakon toga ih očekuje i domaći duel protiv Porta u Ligi prvaka.