Evropska liga
0

Inter savladao Hajduk na Poljudu rezultatom 3:0

Totalsport
Detalj sa utakmice između Hajduka i Intera (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice između Hajduka i Intera (Foto: AFP)
Prije dvije sezone su nogometaši milanskog Intera, pod vodstvom Josea Mourinha, bili i prvaci Europe i Italije. U četvrtak je taj isti Inter, ali nešto slabiji, gostovao na Poljudu.

U prvoj utakmici 3. pretkola gosti iz Milana su pobijedili splitski Hajduk s 3-0 i tako već sada, gotovo sigurno, osigurali prolaz dalje. Sneijder u 18., Nagatomo u 44 i Coutinho u 73. minuti su bili strijelci za Inter čime su raspršili i ono malo šanse da će se na San Siro otići s pozitivnim rezultatom i nadom u čudo.

Inter je uvjerljivo pobijedio makar objektivno razlika u klasi nije bilo toliko velika na travnjaku, tokom velikog dijela meča. Imao je i Hajduk svoje prilike tokom ogleda, no gosti su vjerojatno i odigrali u mnogo slabijem ritmu nego što mogu. Odigrali su, zapravo, koliko im je trebalo za rutinsku pobjedu.

Zabilježimo i da je za goste od 75. minute igrao mladi 18-godišnji hrvatski nogometaš Marko Livaja, koji je pritom zamijenio Diega Milita.

Recimo da je Liverpool u gostima, u Bjelorusiji, pobijedio tamošnji Gomelj s 1-0 golom Downinga. Crvena zvezda je odigrala samo 0-0 u Beogradu protiv ciparske Omonije, dok je Marseille u gostima na turskom tlu odigrao remi s Eskisehirsporom 1-1.

 Europska liga, važniji rezultati 3. pretkola (prve utakmice):

Hajduk - Inter 0-3 (Sneijder 18, Nagatomo 44, Coutinho 73) Gomelj - Liverpool 0-1 (Downing 68)

Anži Mahačkala - Vitesse 2-0 (Šatov 63, Smolov 74) Kalmar - Young Boys 1-0 (Andersson 18) Heerenveen - Rapid Bukurešt 4-0 (Đuričić 9, 64, De Roon 69, Fazli 89) Twente - Mlada Boleslav 2-0 (Fer 52, Chadli 58) Crvena zvezda - Omonia 0-0 Eskisehirspor - Marseille 1-1 (Nuhiu 62 / Gignac 49)