Serie A
9

Inter prokockao pobjedu protiv Atalante pa ih Handanović spasio poraza

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera i Atalante podijelili su bodove na Giuseppe Meazzi u okviru 19. kola Serije A odigravši neriješeno 1:1. Tako su obje ekipe propustile priliku upisati treći uzastopni trijumf u prvenstvu.

Sjajno je meč krenuo po Nerazzurre budući da se Martinez sjajno snašao nakon dodavanja Lukakua i zatresao mrežu za "eksploziju" na stadionu.

Međutim, uprkos sjajnom početku, igra se primirila pa smo novu veliku priliku vidjeli tek pet minuta prije odlaska na odmor kada je Handanović sjajno odbranio udarac Toloija. Ostalo je 1:0 na kraju prvog poluvremena.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Ni u nastavku meča nije viđeno mnogo uzbuđenja sve do 75. minute kada je Gosens sretno došao do lopte i zakucao je iza nemoćnog golmana za 1:1.

Dvije minute prije kraja meča Atalanta je mogla i do velikog preokreta kada je sudija Rocchi dosudio penal nakon starta Bastonija. Ipak, Handanović je odbranio udarac Muriela i tako praktično spasio svoj tim poraza.

U sudijskoj nadoknadi veliku priliku za Inter propustio je Valero, ali je bio neprecizan pa je ostalo 1:1.

Inter je na prvom mjestu Serije A s bodom više u odnosu na drugoplasirani Juventus, koji ima utakmicu manje. Atalanta je na petoj poziciji.

Tabela: