Serija A
62

Inter postigao pet golova i srušio klupski rekord, Džeko upisao asistenciju

H. H.
Slavlje igrača Intera nakon vodećeg gola Perišića (Foto: EPA-EFE)
Slavlje igrača Intera nakon vodećeg gola Perišića (Foto: EPA-EFE)
U 18. kolu italijanske Serije A nogometaši Intera su kao gosti pobijedili Salernitanu rezultatom 5:0, uz asistenciju Edina Džeke.

Nerazzurri su od starta zagospodarili terenom i poveli su već u 11. minuti. Calhanoglu je izveo korner, a Perišić je visoko skočio i glavom je pogodio za 1:0.

Inter je dominirao i u nastavku susreta, a pitanje pobjednika riješeno je u 33. minuti. Nakon brze akcije Džeko je vrlo lijepo uposlio Dumfriesa koji je šutirao u punom trku i loptu zakucao pod prečku za 2:0.

Džekinu asistenciju pogledajte ovdje.

Sanchez je povisio na 3:0 u 52. minuti nakon još jedne sjajne akcije Intera u kojoj je učestvovao i Džeko. Do kraja utakmice Inter je postiga još dva gola. Prvo je pogodio Lautaro Martinez u 77. minuti, a konačnih 5:0 postavio je Gagliardini u 88. minuti.

Edin Džeko je odigrao cijeli meč za Inter, a u redovima Salernitane Milan Đurić je zaigrao u posljednjih pola sata.

Inače, Nerazzurri su pravi stroj za golove i u 2021. zabilježili su senzacionalne brojke. Prvo s Conteom, a potom i s Inzagijem. S ovih pet golova Inter je došao do cifre od 103 postignuta gola u kalendarskoj godini, nadmašivši prethodni klupski rekord iz 1950. godine kada su postigli 98 golova.

Inter u narednom kolu dočekuje Torino, dok će Salernitana gostovati Udineseu.

Rezultat i strijelci:

Salarnitana - Inter 0:5 (Perišić 11', Dumfreis 33', Sanchez 52', Lautaro 77', Gagliardini 88')

Tabela: