Poznat spisak
0

Inter objavio spisak za Ligu prvaka, Džeko je siguran, ali je Kolarov dobio jasnu poruku

K. H.
Aleksandar Kolarov (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Kolarov (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Intera i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov nije prijavljen za ekipu Neroazzurra za nokaut fazu Lige prvaka, a napad ovog tima, očekivano, predvodi bh. napadač Edin Džeko.

Trener lidera Serije A Simone Inzaghi odlučio je na spisak igrača za Ligu prvaka uvrstiti novog napadača Felipea Caiceda i Robina Gosensa, a na spisku prijavljenih igrača, pored spomenutog Kolarova, nema ni Stefana Sensija, koji je karijeru nastavio u Sampdoriji.

Što se tiče Kolarova, on je u ovoj sezoni odigrao ukupno četiri utakmice u svim takmičenjima i na terenu je proveo samo 48 minuta, a u Ligi prvaka, tu je upisao nastup protiv Sheriffa, gdje je igrao samo šest minuta.

Ovaj defanzivac je u Inter došao 2020. godine iz Rome, a ranije je igrao za Manchester City, Lazio, OFK Beograd i Čukarički.

U kontekstu ostatka ekipe Intera, jasno je da će naš Edin Džeko predvoditi Neroazzurre u nokaut fazi, a oni će 16. februara ugostiti ekipu Liverpoola u prvom meču osmine finala.

Revanš se igra 8. marta na stadionu Anfield u Liverpoolu, gdje će izvjesno i biti odlučen putnik među osam najboljih ekipa najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi.