Nogomet
2

Inter bi mogao preoteti Mikela od Marseillea

Klix.ba
John Obi Mikel (Foto: EPA)
John Obi Mikel (Foto: EPA)
Inter bi mogao preoteti Johna Obija Mikela francuskom Marseilleu nakon što se uključio u utrku poslije odluke Nigerijca da potraži novu sredinu.

Mikelova karijera u Chelseaju je prema svemu sudeći završena jer je menadžer Plavaca Antonio Conte ljut zbog njegove ranije odluke da nastupa za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Riju umjesto da se priprema za novu sezonu u Premierligi.

"Nikad nisam bio čovjek koji traži izgovore u životu niti sam bježao od odgovornosti. Ljudi će možda reći da je novi menadžer bio ljut nakon mog odlaska na Olimpijske igre, zbog čega nisam odradio pripreme s timom. No, ja ne želim koristiti te izgovore, namjeravam trenirati vrijedno i promijeniti mišljenje menadžera. Ako ne uspijem, vidjet ćemo šta će se dogoditi u januaru", izjavio je Mikel.

On se ne kaje zbog odluke da nastupi za svoju zemlju.

"Ne, nikada ne bih zamijenio svoju olimpijsku medalju za mjesto u ekipi Chelseaja. Ne žalim zbog odlaska u Rio, medalju ne bih zamijenio ni za šta", dodao je iskusni nogometaš.

Nakon ovih izjava Inter je pokazao interes za 29-godišnjeg nogometaša kojeg smatra "jeftinom opcijom" za poziciju defanzivnog veznog, a Mikelov ugovor s Chelseajem ističe naljeto.

Jedan od trenera Nigerije je u ponedjeljak izjavio da je Mikel u pregovorima s Marseilleom, no, jasno je da Inter može ponuditi više.