Nevjerovatna priča
2

Imamo najvećeg gubitnika godine: Zbog kluba odbio "najsvetije", a ni tu neće igrati

D. P.
Fatawu dobio direktan crveni (Foto: Twitter)
Fatawu dobio direktan crveni (Foto: Twitter)
Talentovani nogometaš Leicestera Abdul Fatawu jedan je od najvećih gubitnika u svijetu nogometa trenutno nakon što je odbio da nastupa za reprezentaciju Gane na Afričkom kupu nacija.

Za sve nogometaše u Africi nastup na kontinentalnom takmičenju je nešto najsvetije. Svi se rado odazivaju obavezama reprezentacije kada dođe na red Afrički kup nacija, no to nije slučaj s mladim nogometašem Leicestera Abdulom Fatawuom.

Ovaj tinejdžer dobio je poziv reprezentacije Gane da nastupi na Afričkom kupu nacija, koji je počeo prije dva dana u Obali Slonovače, ali ga je odbio kako bi se posvetio klupskom nogometu i napravio progres s Leicesterom. No, to je ostao samo san.

Naime, Fatawu je dobio direktan crveni karton u porazu od Coventryja rezultatom 3:1 i ne samo da će propustiti narednu utakmicu, već će zaraditi suspenziju od mjesec dana.

To znači da ovaj krilni nogometaš neće nastupati ni za Leicester, ni za Ganu tokom Afričkog kupa nacija. Sada je kasno da se priključi reprezentaciji, tako da će čekati istek suspenzije.

Fatawu neće zaigrati u naredne tri utakmice Leicestera, što je otprilike mjesec dana, koliko će i trajati Afrički kup nacija. Vratit će se na terene 10. februara protiv Watforda u engleskom Championshipu.