Roy Hodgson
0

"Imam podršku novih vlasnika"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iako dio engleskih medija tvrdi da je pitanje dana kada će menadžer Liverpoola Roy Hodgson dobiti otkaz na toj dužnosti, on tvrdi da se ne osjeća ugroženo po tom pitanju.

Liverpool se u subotu kroz ušicu igle provukao kao domaćin Boltonu u 21. kolu Premiershipa. Pobijedio je s 2-1 zahvaljujući pogotku Joea Colea u drugoj minuti sudijske nadoknade. Ranije ove sedmice je na Anfieldu izgubio od Wolverhamptona s 1-0, ekipe koja je prije te utakmice osvojila samo jedan jedini bod na devet prethodnih gostovanja.

Liverpoolova sezona je vrlo loša, ekipa je u 19 utakmica upisala samo sedam pobjeda i čak osam poraza. Hodgson se nakon poraza od Wolverhamptona okomio na navijače koje je optužio da ne pružaju dovoljnu podršku. Kasnije se jako izvinjavao i tvrdio da nije tako mislio. Nakon Boltona se, pak, okrenuo napadu na novinare...

"Razgovarao sam s našim novim vlasnicima koji su suosjećali s mojim frustracijama nakon poraza od Wolverhamptona i podržali me. Vjerujem da imam njihovu podršku. Hoću li zadržati ovaj posao, na koji sam ponosan i čast mi ga je obavljati, ne ovisi o meni već o klubu. To je njihova odluka. Naravno da će najviše ovisiti o našim predstavama i rezultatima", lamentirao je Hodgson, a onda se direktno obratio ''sedmoj sili''.

"Međutim, smatram da se ipak u prevelikoj mjeri stvara negativna klima. Tačnije, stvarate je vi, novinari. Da smo pobijedili Wolverhampton, sada bi me ispitivali o plasmanu u Ligu prvaka. Budući da smo izgubili, sve je odmah puno negativnosti. Znam prepoznati kada igrači stoje iza kluba i svog menadžera, a kada ne. Vjerujte mi da je kod nas ovaj prvi slučaj, a svako ko tvrdi suprotno nije dovoljno iskren", zaključio je Hodgson.