Trener bugarske ekipe
5

Iliev: Sarajevo je dobra ekipa, ali očekujem prolazak Levskog

Piše: Edin Isanović
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Trener Levskog, Ilian Iliev, večeras je održao pres konferenciju uoči sutrašnje uzvratne utakmice drugog pretkola Evropske lige koji će se igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase. Iliev je pohvalio ekipu Sarajeva, ali i dodao kako očekuje prolazak svog tima u treće pretkolo.

Iliev je kazao kako su igrači Bordo tima ostavili dobar dojam u Sofiji, ali i to da se nada kako će Sarajevo sutra igrati ofanzivnije nego je to bio slučaj u prvoj utakmici koja se igrala na u glavnom bugarskom gradu.

"Očekujem težak meč, ali i prolazak Levskog", kazao je Iliev te obrazložio zašto je njegov tim igrao nešto lošije u prvoj utakmici.

"Imamo dosta novih igrača koji su nedavno stigli i zbog toga nismo imali vremena da se uigramo što je ostavilo posljedice. Mislim da ćemo sutra biti u boljem izdanju", izjavio je Iliev na večerašnjoj pres konferenciji.

Na pitanje ko će igrati umjesto povrijeđenih igrača, Hriste Yovova i Romaina Elija, Iliev je kazao kako ima više opcija i tu će odluku donijeti nakon večerašnjeg treninga na stadionu Asim Fehatović Hase koji počinje u 20:30.

Inače, igrači bugarske ekipe trenirat će uz velike mjere osiguranja.