Nogomet
0

Igrokaz u Palermu se nastavlja: Sannino ponovo trener

Totalsport
Giuseppe Sannino (Foto: AFP)
Giuseppe Sannino (Foto: AFP)
Tragikomedija u talijanskom prvoligašu Palermu dobila je novu epizodu. U utorak je za trenera imenovan Giuseppe Sannino.

Radi se o stručnjaku koji je poveo nogometaše Palerma u aktuelnu sezonu, ali je smijenjen nakon samo tri kola u kojima je osvojio jedan bod. Na njegovo je mjesto došao Gian Piero Gasperini koji je dobio otkaz u februaru. Naslijedio ga je Alberto Malesani koji je, kao i Sannino, otpušten poslije samo tri utakmice.

Potom je za trenera vraćen Gasperini s pomoćnikom Ivanom Jurićem, ali je u ponedjeljak ponovno smijenjen - ovaj put nakon dvije utakmice na klupi! Nastavak farse je uslijedio u utorak kada je klub sa Sicilije objavio da je novi-stari trener Sannino.

Hoće li izdržati dvije ili tri utakmice ostaje da vidimo, a ne bi bilo iznenađenje da ekscentrični vlasnik Maurizio Zamparini uskoro na mjesto trenera vrati Malesanija.

I dok svakih nekoliko sedmica na klupu sjeda novi (stari) trener, nogometaši Palerma su na posljednjem mjestu u Seriji A, pet bodova daleko od sigurne zone.