Odbili mito
89

Igračima Olimpica nuđeno da prodaju utakmicu Metallegheu, Vukovi doživjeli uvrede u Banjoj Luci

Piše: D. B.
Tokom i poslije utakmice 7. kola Lige za opstanak, koja se igra u okviru Premijer lige BiH, ekipa Olimpica je doživjela neugodno iskustvo na gostovanju kod Metalleghea u Banjoj Luci nakon što je odbila "prodati bodove".

Kako je za portal Klix.ba otkrio jedan igrač Olimpica, čije je ime poznato redakciji, Metalleghe je nesportski dočekao Vukove u Banjoj Luci.

"Bili smo izloženi konstantnom vrijeđanju s tribina i klupe Metalleghea, mi na takav način nismo nikog dočekali ni ispratili s našeg stadiona, bez obzira da li smo pobijedili, odigrali neriješeno ili izgubili. 'Zakuhalo' se kada je moj saigrač Dino Bevab izvodio aut. Trener Metalleghea Mato Neretljak mu je uputio psovke i uvrede. Zaista ne mogu da vjerujem da se tako ponaša čovjek s njegovom karijerom", izjavio je nogometaš Olimpica.

Neretljak je prigovarao Bevabu da je Olimpic "pustio" Čeliku.

"Nema istine u tome, svaku utakmicu idemo na pobjedu, cilj nam je da opstanemo u Premijer ligi BiH, tako da nema ni puštanja ni kalkulisanja. Ni nas niko nije pustio, Široki nam je došao u punom sastavu, a ta ekipa je dobila Željezničar 3:0", rekao je naš sagvornik.

Trener Metalleghea je optužio igrače Olimpica da su "prodali" utakmicu Čelliku"

"Govorio je i da smo pustili utakmicu Čeliku, od toga nema ništa. Bio je loš dan, vjetar, kiša, a i smatram da je bio ofsajd kad smo primili gol. U naš klub su došli ljudi koji ulažu u ekipu, nigdje nismo pokušali ni kupiti ni prodati utakmicu. Mi igramo pošteno, želimo opstati, a ako ispadnemo, ispast ćemo pošteno. Mi smo igrali promjenljivo, ali smo se probudili", dodao je član kluba s Otoke.

Otkrio je i da je osoba bliska klubu ponudila mito golmanu Olimpica Dejanu Bandoviću, koji je to odbio.

"Čovjek navodno blizak Metallegheu je nudio Dejanu Bandoviću 10.000 KM da brani 'pod ručnom', a obećao mu je i transfer. Međutim, Dejo je to sve odbio i poručio mu da ne bi radio na štetu kluba za milion maraka. Umjesto toga, sve je snimio i prijavio našem klubu", završio je naš sagovornik.

Utakmica između Metalleghea i Olimpica završena je rezultatom 1:1, Vukovi su i dalje posljednji s 22 boda, dok je ekipa iz Jajca deseta sa 29 bodova.