Susret na Grbavici
770

Igrači Željezničara primili plate pa u prijateljskom meču razbili Famos

N. K.
Detalj s utakmice na Grbavici (Foto: FK Željezničar)
Detalj s utakmice na Grbavici (Foto: FK Željezničar)
Nogometaši Željezničara su danas u okviru pripremne utakmice na stadionu Grbavica savladali Famos rezultatom 6:1.
Za Želju su golove postigli Mujezinović, Subašić, Hrelja, Mujezinović, Gasal i Mišović, dok se za Famos u listu strijelaca upisao Tahmaz.

Trener Plavih Tomislav Ivković bio je zadovoljan nakon utakmice istaknuvši kako su igrači prvog jula nakon dugo vremena primili plate te da je klub na prekretnici.

"Klub je na prekretnici. Ili ćemo gore ili ćemo dole. Evidentno da je situacija teška u svim aspektima. Krećemo od nule i nije jednostavano, ali postoji velika želja ljudi koji su u klubu. Prvog je po dogovoru isplaćena plata igračima. Potrudili su se, a igračima je naravno drago. Hvala Bogu, sada su dobili platu, iako nisu navikli na to. Što se igračkog kadra tiče. Nastojat ću s nekim igračima iz Hrvatske popuniti neke pozicije. Neću dovesti igrača koji je 10 posto bolji od domaćeg. Onda ću radije dati šansu nekom domaćem igraču. Ne želim da dolaze prosječni igrači. Nije lako dovesti u ovom momentu nekoga ko će biti pojačanje", rekao je Ivković okupljenim novinarima na stadionu Grbavica.

Od prve minute za Plave su igrali: Milićević – Blažević, Drina, Vrhovac, Malić – Mekić, Bekrić, Subašić, Hrelja, Mujezinović – Juričić. U drugom dijeli su igrali: Muftić – Musić, Kosorić, Jahić, Mujarić – Beća, Mućaj, Duraković, Gasal, Stjepanović – Mišović. Još su igrali Jaganjac i Grubešić.