Rožman zadovoljan
160

Igrači Sarajeva slavili s navijačima, trener Posušja pobjedu gostiju nazvao sretnom

D. P.
Minimalan trijumf gostiju (Foto: Klix.ba)
Minimalan trijumf gostiju (Foto: Klix.ba)
Nakon utakmice između Posušja i Sarajeva, koja je završena pobjedom gostiju rezultatom 1:0, medijima su se obratili treneri Branko Karačić i Simon Rožman.

Sarajevo je golom Mirze Mustafića slavilo vrijednu pobjedu. Veznjak je pogodio u 30. minuti iz slobodnog udarca i tako odlučio vrlo slabu nogometnu predstavu po teškom terenu Mokrog Doca.

Prvi se medijima obratio Simon Rožman, koji je naglasio kako teren nije bio dobar, ali da su se njegovi izabranici prilagodili teškim uslovima.

"Čestitke momcima jer smo se prilagodili na teren i uvjete. Dali smo gol na vrijeme, imali smo malo i sreće. Oni su imali prilike, ali ih nisu iskoristili i priveli smo utakmicu kraju. Jako bitna tri boda. Svi igrači koji su dobili šansu, maksimalno su je iskoristili. Širina u ekipi će dati svoje na duže staze i kad se ekipa kompletira, idemo ka takmičarskom smjeru. Nije bilo ljepotice u igri, ali pobjeda je bitna", rekao je Rožman.

S njim se složio i trener Branko Karačić, koji poručuje kako je pobjeda bila sretna, ali i da je teren bio izuzetno težak.

"Izuzetno složen teren, kako za nas, tako i za protivnika. Hrabrom igrom mislim da smo u najmanju ruku zaslužili gol protiv individualno jakog Sarajeva, ali su oni sretnom igrom odnijeli bodove. Ostaje žal zbog dobre igre koju smo pružili. Pokazali smo po ko zna koji put da dobro igramo i da apsolutno svakoga poštujemo, ali vjerujemo u svoju igru. Sve to smo pokazali, osim rezultata i čestitam svojim igračima koji nisu nagrađeni bodom", rekao je Karačić.

Nakon utakmice, nogometaši Sarajeva prišli su grupi navijača koja je doputovala iz glavnog grada kako bi ih bodrila. Uslijedilo je zajedničko slavlje zbog bitne pobjede u Posušju.