Nogomet
1

Igrači Cityja zadovoljni zbog otkaza Manciniju, mnogima se zamjerio

Klix.ba
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Niko se od igrača Manchester Cityja nije oglasio nakon otkaza menadžeru Robertu Manciniju, tako da se može izvesti zaključak kako je igračima Cityja laknulo zbog njegovog odlaska.

Britanski list Telegraph piše kako je od istaknutijih igrača jedino Mario Balotelli bio naklonjen Manciniju, ali on je još u januaru prodan Milanu.

Mancini je znao otvoreno kritikovati igrače nakon poraza, što ga je činilo sve omraženijim među igračima. Jedan od takvih primjera je i kritika na račun golmana Harta prošlog septembra nakon poraza od Real Madrida u Ligi prvaka. Telegraph piše kako je taj čin nanio i najviše štete Manciniju, jer mu nije samo Hart zamjerio.

Nije Hart bio jedini koga je Mancini javno prozivao. Na toj su listi i kapiten Vincent Kompany, veznjak Samir Nasri i odbrambeni igrač Micah Richards. Ranije ove sezone stariji igrači izrazili su negodovanje zbog Mancinijevih metoda treninga i opsjednutosti sitnim detaljima u odbrani, dok je njegova nespremnost da rotira i odmara ključne igrače također dovela do frustracija.

I dok su gotovo svi igrači rado vidjeli leđa Manciniju, na istom fonu su čak i tehničko osoblje te članovi medicinskog tima Cityja. Neki od njih su govorili o Mancinijevoj drskoj naravi, ali i o aroganciji, egocentričnosti, kao i neznanju.

Mancinijeva era u Cityju je tako završila, a kada je riječ o njegovom nasljedniku, najviše se spominje Manuel Pellegrini, s kojim su pregovori u poodmakloj fazi. On je navodno pristao voditi City za više nego dvostruko manju plaću od one koju je imao Mancini, odnosno za četiri miliona eura godišnje.