Bijesni zbog VAR-a
0

Igrači Boca Juniorsa se potukli s policijom nakon poraza od Atletico Mineira

D. B.
Igrači Boca Juniorsa bili su u centru skandala koji se dogodio nakon njihovog poraza u utakmici takmičenja Copa Libertadores.

Ekipa Boce je poražena od Atletico Mineira te je ispala it takmičenja, a kontroverzna sudijska odluka nakon VAR-a dovela je do haosa. Igrači Boce su bili bijesni jer su smatrali da im je poništen regularan gol tokom utakmice koju su ipak na kraju izgubili na penale pe su ušli u tunel i potukli se s policijom.

Snimci iz tunela prikazuju nekoliko Bocinih igrača među kojima je bio i bivši član Manchester Uniteda Marcos Rojo, kako pokušavaju proći do svlačionice Atletico Mineira i obračunati se sa sudijama. "Poletjeli" su različiti objekti poput aparata za gašenje požara i barijera prema vratima, a policija je bila primorana da interveniše i smiri situaciju. Policajci su iskoristili i suzavac protiv nekoliko igrača i članova osoblja Boce, a oni koji su bili umiješani bi mogli biti uhapšeni.

Boci je gol poništen pri rezultatu 0:0 u prvoj utakmici nakon intervnecije VAR-a, a potom i u drugoj.

Novinari su pitali veznjaka Boce Diega Gonzalesa da li su sudijske odluke utjecale na ishod dvomeča.

"Bez sumnje jesu, svi su to mogli vidjeti. Postigli smo regularan pogodak, a zaslužili smo i pobjedu u prvom meču. Oov nas užasno boli, CONMEBOL mora analizirati suđenje", izjavio je Gonzales.

Legenda Boce Roman Riquelme je također komentarisao ružne svene. On tvrdi da je policija imala ulogu napadača.

"Koristili su suzavac, šta biste učinili? Da li biste se branili ili biste pustili da vas udaraju? Vidite da predsjednik baca flaše...Policija ništa nije govorila. To je istina", kazao je Riquelme, koji je dodao da je Boca zaslužila pobjedu u oba meča.