Gol u finišu
98

Igrači BiH ponosni unatoč porazu: Ovo je nešto za šta mi sportisti živimo, nismo razočarali

K. H.
Tim reprezentacije BiH koji je počeo meč (Foto: Nogometni savez BiH)
Tim reprezentacije BiH koji je počeo meč (Foto: Nogometni savez BiH)
Po završetku prijateljske utakmice protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, reprezentativci BiH su bili razočarani zbog gola domaćeg tima u posljednjim trenutcima, no ipak, složni su da je naš tim prikazao dobru igru.
Kapiten u sinoćnjem susretu Ajdin Nukić je izjavio da mu je čast bila nositi kapitensku traku i da je to "više od sna" za njega.

"Prije svega bih se zahvalio selektoru i stručnom štabu što su mi ukazali čast i povjerenje da kao kapiten predvodim ekipu u ovom meču. To je više od sna za mene. Odigrali smo dosta dobru utakmicu i dali smo sve od sebe. Crveni karton nas je poremetio, ali momci su dali maksimum i šteta što smo na kraju primili gol. To je nogomet, ali smatram da smo se pokazali u dobrom svjetlu i da se sad moglo vidjeti da i naša Premijer liga ima kvalitet", rekao je Nukić.

Štoper Hrvoje Barišić, koji je odlično igrao tokom čitavog meča, je izjavio da se na terenu moglo vidjeti kako su reprezentativci SAD-a puno uigraniji, ali da je ovo svakako pozitivno iskustvo za sve igrače.

"Odigrali smo jako dobro, a imali smo i neke šanse. Oni su uigranija ekipa, mi smo se okupili prvi put. Smatram da smo dobro igrali i šteta što smo primili taj gol. Možemo iz ove utakmice izvući mnogo dobrih stvari i ovo je pozitivno iskustvo za nas", poručio je Barišić.

Meč je prokomentarisao i golman Nikola Ćetković koji se istakao s nekoliko odličnih intervencija.

"Ovo je nešto za šta mi sportisti živimo i drago mi je što sam debitovao za A tim. Mogu biti i zadovoljan svojim nastupom, imao sam nekoliko dobrih odbrana. Nažalost, na kraju smo izgubili, ali mislim da nismo razočarali. Igrali smo dobro daleko od kuće i ne trebamo biti tužni zbog gola na kraju", rekao je Ćetković.

Utakmica je završena pobjedom SAD-a 1:0, a gol je postigao Bassett u posljednjoj minuti.