Klub osudio napad
34

Igrač Villarreala podnio tužbu protiv Valverdea nakon što ga je nokautirao poslije meča

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Napadač Villarreala Álex Baena podnio je tužbu španskoj policiji protiv veznog igrača Real Madrida Federica Valverdea, jer ga je nakon meča ova dva tima u subotu udario šakom u lice nanijevši mu vidljive povrede.
Informaciju su potvrdili iz Villarreala, a oni kažu da će do kraja procesa da podrže svog igrača i da apsolutno odbacuju svaki čin nasilja.

"Nogometaš Villarreala je pretrpio nasilje, kada je krenuo ka autobusu tima, a nakon odigrane utakmice protiv Real Madrida na stadionu Santiago Bernabeu. Suočen s ovom situacijom, igrač je odlučio podnijeti odgovarajuću tužbu protiv napadača, a Villarreal ovaj čin nasilja osuđuje i čvrsto vjeruje u verziju svog igrača, koga će podržati tokom cijelog ovog procesa", navodi se u saopćenju kluba.

Španska Marca je napisala kako Valverde trenutno nije u bilo kakvoj opasnosti od sportske kazne, s obzirom na to da je kazna podnesena u policiju, a ne Disciplinskoj komisiji La Lige.

Dodaju kako su Valverde i Baena na ratnoj nozi još od januara i susreta Kupa kralja, kada je Baena na utakmici faullirao Valverde i rekao mu: "Plači sada kada ti se sin neće roditi".

Igrač Villarreala je ranije demantovao sve priče o takvim navodnim komentarima, a Valverde je na kraju svega priznao krivicu.

Podsjećamo, Villarreal je upisao pobjedu rezultatom 3:2.