Skandal u Španiji
35

Igrač priznao: Na poluvremenu je trebalo biti 8:0, a na kraju 12:0 za Barcelonu B

Klix.ba
Italijanski trener španskog trećeligaša Eldensea Filippo di Pierro uhapšen je u sklopu istrage o korupciji nakon što je njegova ekipa 12:0 izgubila od B ekipe Barcelone, saopćila je španska policija.

Klub je dan kasnije poslije rekordnog poraza objavio da ove sezone više neće igrati nikakve utakmice, a u ponedjeljak je predsjednik kluba objavio da je podnio žalbu i zatražio od Španske lige istragu o utakmici.

Igrač Eldensea Cheikh Saad također je optužio neke svoje saigrače ne imenujući ih, dodajući da je rezultat na poluvremenu trebao biti 8:0, a na kraju 12:0.

"Umalo sam se potukao sa svojim saigračima. U to su uključena četiri igrača, ali ne želim reći njihova imena. Postalo mi je sumnjivo kada me je trener, koji mi je na dan meča rekao da igram, maknuo iz prve ekipe minutu prije susreta", istakao je Saad.

"Također, postoji i video u kojem se govori kako su se moji saigrači kladili u visoke iznose na ishod. Priča se da su zaradili između 30 i 40 hiljada eura, ali riječ je i o puno većim iznosima", rekao je Saad.