Nesvakidašnji potez
3

Igrač Barcelone ustao s klupe i u lice se rugao protivniku, Xavi se izvinio u njegovo ime

H. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U velikom gradskom derbiju 24. kola španske La Lige nogometaši Espanyola i Barcelone remizirali su rezultatom 2:2, a meč je obilježila i svađa gostujućeg nogometaša Ronalda Arauja sa domaćim igračem.

Završnicu susreta obilježio je sukob Nice Melameda i Gerarda Piquea nakon kojeg su obojica nogometaša zaradila crvene kartone, a potom je na scenu stupio Araujo.

Kada je nogometaš Espanloya napuštao teren dočekao ga je Araujo, koji je zamijenjen na poluvremenu nakon što se povrijedio. Urugvajac je ustao sa svog mjesta na klupi kako bi se narugao Melamedu, dobacijući i gestikulirajući mu da da će njegova ekipa ponovno ispasti.

Trener Barcelone Xavi Hernandez, koji je bio okrenut leđima Arauju, rekao je da nije vidio incident, ali se na press konferenciji izvinio u ime svog igrača.

"Moramo poštovati ​​protivnika, sudije i suparničke navijače. Uvijek moramo imati poštovanje, ali napetost ponekad to može otežati. Ali, ako se to dogodilo, onda se izvinjavam jer to nije ono što bismo trebali raditi", kazao je Xavi.

Nakon svega Araujo se nakon meča u objavi na Twitteru izvinio za svoje postupke.

"Želio bih se izviniti svim navijačima Espanyola zbog nesretne geste koju sam napravio. Bio je to produkt napetog derbija", napisao je Araujo.

Espanyol je ispao iz La Lige 2020. prvi put nakon 26 godina, ali sada je osam bodova iznad zone ispadanja i ne bi trebao imati većih problema da ostane u španskoj eliti.