Nogomet
20

Igor Štimac za Klix.ba: Znam uzrok problema u reprezentaciji i kako ga riješiti

Piše: J. H.
Igor Štimac, bivši selektor Hrvatske, danas razgovara sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH o eventualnom angažmanu na klupi Zmajeva.
Igor Štimac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Igor Štimac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Štimac je Vatrene vodio od ljeta 2012. do oktobra 2013. godine, kada je Hrvatski nogometni savez prihvatio njegovu ostavku poslije poraza od Škotske 2:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Očekujem jednu dobru prezentaciju i upoznavanje. Vidjet ćemo da li se poklapaju moje sportske ambicije sa željama Saveza. U ovoj situaciji jedini prioritet je vratiti bh. reprezentaciju na poziciju koja će je voditi na Evropsko prvenstvo", kazao je Igor Štimac za Klix.ba.

On dodaje da je proučio utakmice Zmajeva u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

"Uradio sam analizu, mislim da znam uzrok problema i kako ga riješiti. Vjerujem da ćemo naći zajednički jezik po pitanju saradnje", dodao je naš sagovornik.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

On je kazao da u ovom trenutku niko ne može dati garancije da će sa Zmajevima izboriti plasman na Euro 2016. u Francuskoj.

"Evidentno je da potencijal u ekipi postoji, postoje razlozi zašto on nije ispunjen u proteklim utakmicama... Bilo je tu malo sportske nesreće i treba se vratiti na pobjedničke staze", kaže Štimac.