Nogomet
33

Ibraković i Kantardžić iz Nyona: U Sarajevu ćemo 21. augusta imati pravi nogometni spektakl

Piše: Edin Isanović
Ibraković i Kantardžić u Nyonu
Ibraković i Kantardžić u Nyonu
FK Sarajevo je nakon fenomenalne pobjede nad Atromitosom u Atini saznao suparnika u play-offu Evropske lige. Bit će to Borussija M'gladbach koja je veliki favorit u dvomeču protiv bh. predstavnika. Bordo tim su danas na izvlačenju u Nyonu predstavljali sportski direktor Abdulah Ibraković i potpredsjednik kluba Elvir Kantardžić.

Ibraković za Klix.ba naglašava kako je okršaj sa timom iz Bundeslige nagrada za odlične igre tima i rad struke.

“Bit će se lijepo suprotstaviti ekipi iz zemlje svjetskih prvaka koji su dugo izgrađivali sistem i stil igre, što je danas trend modernog nogometa. U dvije teške i zahtjevne utakmice naš tim i mladi igrači imat će priliku da pokažu stvarni kvalitet. Bez obzira što je Borussija izraziti favorit, mišljenja sam da mi u dvomeču imamo šta pokazati. Ipak, igrat će se za grupnu fazu Evropske lige”, kazao je sportski direktor Sarajeva.

Dodaje kako je nakon izvlačenja zajedno sa potpredsjednikom Kantardžićem razgovarao sa predstavnicima Borussije.

“Odmah su nam naglasili kako će imati veliku podršku svojih navijača u glavnom gradu BiH. Tražili su čitavu južnu tribinu i najavili su da će je napuniti”.

Prva utakmica sa ekipom iz Njemačke igrat će se 21. augusta na najvećem bh. stadionu. U tom period bit će Sarajevo Film Festival. Potpredsjednik koševskog tima poručio je navijačima da tog dana uživaju u gradu na Miljacki.

“Doći će nekoliko hiljada njemačkih navijača u Sarajevo, ali i više hiljada naših fanova iz čitave BiH. Cijeli grad osjetit će spektakl SFF-a - Sarajevo Fudbal Festivala”, kazao je za naš portal Kantardžić.