Nogomet
0

Ibrahimović zove Rooneyja da mu se pridruži u PSG-u

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Klix.ba)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Klix.ba)
Zlatan Ibrahimović, udarna napadačka snaga francuskog prvaka PSG-a, javno je pozvao Waynea Rooneyja da mu se pridruži u pariskom klubu.

Rooney je minulog ljeta drugi puta u tri godine tražio transfer iz Manchester Uniteda. Chelseajev menadžer Jose Mourinho nije skrivao svoju želju za dovođenjem Rooneyja na Stamford Bridge.

No, prijelazni rok je prošao, a Rooney je ostao u Manchester Unitedu.

"Kada je bilo govora o Rooneyjevom mogućem dolasku u Pariz, uzbudila me ta pomisao. Mislim da je on tokom ljeta jasno davao do znanja kako mu je potreban novi, svježi izazov u karijeri, a njegovom klubu baš i ne ide najbolje ove sezone. Ako još uvijek želi otići idućeg ljeta, ili čak u januaru, pozvao bih ga da dođe u Pariz i zaigra zajedno sa mnom. Moj klub ide samo u jednom pravcu, prema naprijed", veli Ibrahimović.

Švedski napadač nije propustio priliku da se malo i našali...

"Da je već došao u PSG, Rooney bi se morao naviknuti na činjenicu da Zlatan postiže bolje golove od njega. Nije meni cilj igrati u istoj ekipi samo s velikim igračima, već i s igračima koji su tehnički vrhunske klase. Upravo takav je Rooney. Možete kao igrač vježbati svoju tehniku, ali to nije nešto što se može naučiti. Tehniku ili imaš ili nemaš, a Wayne Rooney je ima", zaključio je Ibrahimović.