Nogomet
107

Ibrahimović: Spreman sam praviti nove posebne uspomene; Mourinho: On ne treba predstavljanje

Klix.ba
Kralj je stigao. Zlatan Ibrahimović je i zvanično postao igračem Manchester Untieda, a stigle su i prve reakcije Šveđanina i njegovog trenera Josea Mourinha.

Ibrahimović je stigao kao slobodan igrač, a prethodno je nastupao za Paris Saint-Germain za koji je postigao 156 golova u 180 nastupa. Na Euru se oprostio od reprezentacije Švedske za koju je skupio 116 nastupa i postigao rekordna 62 gola.

"Apsolutno sam oduševljen zbog dolaska u United i raduje me to što ću igrati u Premiershipu. Ne mogu, a ne kazati, da jedva čekam ponovo raditi sa Mourinhom. On je fantastičan trener i spreman sam za novi i uzbudljivi izazov. Tokom svoje karijere sam imao nekoliko sjajnih uspomena. Spreman sam kreirati nove u Engleskoj", kazao je 34-godišnji Ibrahimović.

O svom drugom ljetnom pojačanju govorio je i trener Jose Mourinho koji je prethodno pozdravio dovođenje štopera Erica Baillyja iz Villarreala za 30 miliona funti.

"Zlatan ne treba predstavljanje. Statistika govori sama za sebe. On je jedan od najboljih napadača i igrač koji daje 100 posto od sebe. Osvajao je najvažnije titule u svijetu fudbala i sada ima šansu osvojiti najbolju ligu na svijetu i znam da će on uhvatiti ovu priliku i raditi naporno da pomogne timu da osvoji titule. Siguran sam da će njegov talent oduševiti navijače na Old Traffordu sljedeće sezone i da će njegovo iskustvo biti neprocjenjivo u razvijanju mladih igrača u timu", rekao je Mourinho.