Nogomet
29

Ibrahimović: Spektakularnih golova kakve ja postižem nema ni u videoigrama

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović je izvanredan nogometaš, tu nema nikakve dvojbe, ali skromnost mu nije jača strana. U zadnje vrijeme, osim po sjajnim igrama i golovima, ističe se i po izjavama u kojima sam sebe uzdiže na pijedestal.

"Za neke je Zlatna lopta važna, no ne i za mene. Ne treba mi taj trofej da znam da sam najbolji", konstatirao je nedavno.

Međutim, tu se nije zaustavio kada je u pitanju hvaljenje samog sebe. Ovom prilikom osvrnuo se na neke pogotke koje je postigao ove godine, a koji su uistinu bili spektakularni.

"Dao sam puno golova koje je teško ponoviti. To su golovi kojima ljudima podižu duh. Za PSG sam zabio protiv Bastije akrobatski gol s petom. Takve pogotke ne možete vidjeti baš svake sedmice. Kao niti onaj koji sam zabio škaricama sa 35 metara protiv Engleske", rekao je popularni Ibra i dodao:

"Vjerujte mi, dobar je osjećaj kada zabijete takve golove. Inače to možete vidjeti samo u videoigricama. Zapravo, da budem iskren, mislim da čak ni u videoigrici ne možete davati takve spektakularne golove kakve ja postižem, iako su danas one vrlo realne".

Šveđanin je ove sezone postigao 19 pogodaka u 21 utakmici za PSG.