Serie A
0

VIDEO / Ibrahimović presudio Romi, Pjanić igrao od 56. minute

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
U 29. kolu talijanske Serije A, aktuelni šampion Milan je na svom San Siru dočekao ekipu Rome. Domaći su slavili rezultatom 2:1.

Milan je od prve minute susreta žestoko krenuo ka golu Rome. Ibrahimović i Emanuelson su propustili odlične prilike u 8. i 9. minuti. Isti dvojac je desetak minuta kasnije ponovo zaprijetio golmanu Stekelenburgu, ali gola nije bilo. najveću priliku za Milan je u 41. minuti propustio El Shaarawy, ali nije pogodio. Više sreće nije imao ni Milanov Nocerino. Kako to obično biva, stigla je kazna za promašaje. Rimljani su poveli u 44. minutii golom Osvalda. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.


szólj hozzá: Milan Roma 0:1 Osvaldo

U nastavku utakmice je kapiten Rome Totti imao priliku udvostručiti vodstvo svoje ekipe, no njegov je udarac završio pored gola. U 52. minuti je dosuđen penal za Milan. Siguran egzekutor je bio Ibrahimović i izjednačio rezultat na 1:1. Emanuelsona je dvije minute kasnije zamijenio Boateng, koji se odmah našao u prilici za gol, ali nije bio precizan. Trener Luis Enrique je u 56. minuti napravio dvostruku izmjenu, Tottija je zamijenio Krkić, a Borinija naš reprezentativac Miralem Pjanić, koji se oporavio od povrede.


szólj hozzá: Milan Roma 1:1 Ibrahimovic

Milanezi su blizu preokreta bili u 61. minuti, ali je Stekelenburg bio na visini zadatka.

Nakon ulaska u igru, Pjanić se našao u prilici za gol, ali je njegov udarac izblokiran. Na drugoj strani je ponovo zaprijetio odlični Ibrahimović, a nakon toga je i Romin Gago šutirao na drugoj strani, ali promjene rezultata nije bilo. Kako se utakmica bližila svom finišu, Milan je vršio sve veći pritisak na goste. Muntari je u 73. minuti pogodio prečku. No, upornost se isplatila u 83. minuti kada je pobjedu Milanu svojim drugim golom donio Ibrahimović.