Nogomet
21

Ibrahimović: Osvojit ću Premiership, bili smo nesretni u nekim mečevima

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović u razgovoru za klupsku stranicu kazao je da se nada osvajanju Premiershipa i da će se to desiti.

Ibrahimović je osvajao nacionalna prvenstva u Holandiji, Italiji, Španiji i Francuskoj te se nada da će isto učiniti i u Engleskoj. Manchester United je trenutno šesti sa 18 bodova, osam bodova manje od prvoplasiranog Liverpoola. Osvajanje Premiershipa za 35-godišnjeg Šveđanina značilo bi mnogo.

"To bi bilo fantastično. Kada bih osvojio Premiership, narednog dana bih prestao igrati fudbal... Skoro! Bili smo malo nesretni u određenim mečevima, ali vjerujemo, a kada vjeruješ onda će to doći. Nadam se da mogu osvojiti i osvojit ću", kazao je Ibrahimović.

Poznat po brojnim šaljivim i duhovitim izjavama Ibrahimović je i ovaj put iskoristio priliku da se našali. Istina, u njegovoj šali nerijetko ima i mnogo istine.

"Ovaj klub je ogroman. Svaki klub u kojem sam igrao bio je ogroman, A ako nije bio ogroman, postao bi kada ja dođem (smijeh). Sve što se ovdje radi nije lokalno, nego globalno i doseže cijeli svijet. U tom smislu, klub je ogroman", rekao je Ibrahimović.

U ovoj sezoni Ibrahimović je nastupio u 17 utakmica za United u svim takmičenjima pri čemu je postigao osam golova. Od toga, šest golova je stiglo u 11 utakmica odigranih u Premiershipu.