Priznaje krivicu
80

Ibrahimović objasnio udaranje rivala: Ne napadate psa koji ne laje, opet bih to učinio

D. P.
Ibrahimović je u završnici meča udario Azpilicuetu (Foto: Screenshot)
Ibrahimović je u završnici meča udario Azpilicuetu (Foto: Screenshot)
Iskusni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović objasnio je incident u kojem je udario španskog nogometaša Cesara Azpilicuetu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.
U meču odluke između Španije i Švedske, a koji je domaći tim dobio i izborio direktan plasman na Mundijal 2022. godine, Ibrahimović je napravio incident nakon što je namjerno udario veterana u Crvenoj furiji Cesara Azpilicuetu.

Prošlo je od toga nekoliko dana, a Ibrahimović je konačno objasnio šta je napravio i zbog čega je to uradio.

"Prije nekoliko dana u reprezentaciji sam udario Azpilicuetu. Uradio sam to namjerno. Nije me sramota to reći jer je on učinio nešto glupo mom saigraču. Bila je to glupost, ali sam morao to uraditi kako bi shvatio. Jednostavno, to se ne radi. Nemaš mu*a to uraditi meni, ali ću ti svejedno pokazati šta bi ti se desilo da si meni to uradio. To je razlog", objasnio je Ibrahimović za The Guardian.

Nastavio je Zlatan u svom stilu i poručio da ne bi dirao Azpilicuetu da on nije prvi napravio problem.

"Šta on može reći? Meni neće ništa, ali hoće mom saigraču koji neće odgovoriti jer je isuviše dobar. Nije lijepo ono što sam učinio, ali bih opet ponovio. To sam ja. Jednostavno, ne napadate psa koji ne laje", zaključio je Ibrahimović.

Podsjetimo, nakon poraza od Španije, selekcija Švedske je izborila doigravanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo.