Smatra da mu duguju
0

Ibrahimović nastavio verbalni rat sa EA Sports, objavio koliko zarađuju

H. H.
Ibra je osim EA Sportsa prozvao i FIFPro i FIFA-u (Foto: EPA-EFE)
Ibra je osim EA Sportsa prozvao i FIFPro i FIFA-u (Foto: EPA-EFE)
Verbalni rat Zlatana Ibrahimovića s EA Sportsom se nastavio jer je poznati nogometaš objavio EA-ovu zaradu na FIFA-inim igrama, insistirajući na tome da mu duguju novac.

Zlatan je napisao novu poruku na društvenim mrežama u kojoj je jasno poručio da ga ne posjeduju, ali da mu duguju. Osim EA Sportsa prozvao je i FIFPro i FIFA-u.

"EA SPORTS, FIFPRO i FIFA me ne posjeduju, ali vjerujem da mi duguju. Vrijeme je da moje kolege i ja dobijemo objašnjenje o tome šta se dešava", napisao je napadač Milana.

Ibrahimović je tom prilikom priložio i fotografiju na kojoj je prikazano koliko EA Sports zarađuje na FIFA-inim igrama.

Podsjetimo, Zlatan Ibrahimović je ranije ove sedmice putem društvenih mreža kritikovao EA Sports zbog korištenja njegove fotografije bez odobrenja, a njegov stav podržao je i Gareth Bale.

Nedugo zatim oglasili su se iz kompanije EA Sports koja kreira popularnu video igru FIFA.

"EA Sports FIFA je najpopularnija fudbalska video igra, a kao takva pokušava da napravi autentični doživljaj godinu za godinom. Sarađujemo sa velikim brojem liga, timova, individualnim talentima kako bi osigurali prava na igrače. Jedna od takvih dugih saradnji je i sa globalnim predstavnikom profesionalnih fudbalera, FIFPro, koji su udruženi sa velikim brojem davalaca licence, a sve kako bi pregovorali o pogodnostima koje donose korist igračima, kao i njihovim sindikatima", istakali su.

Čini se da Ibrahimović uopće ne smatra da ga FIFPro zastupa pravilno i da će saga potrajati.