Nogomet
0

Ibrahimović: Duboko u srcu suosjećam sa boli porodica stradalih u Parizu

Anadolija
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Kapiten fudbalske reprezentacije Švedske i napadač Paris Saint Germaina Zlatan Ibrahimović duboko pogođen zbog terorističkog napada u Parizu izjavio je da u utakmici baraža za plasman na Euro nije mogao da se skoncentriše isključivo na igru.

Švedska je sinoć rezultatom 2:1 pobijedila Dansku u prvom meču baraža za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Francuskoj.

Najveća zvijezda na terenu karizmatični Ibrahimović je nakon utakmice za AA kazao da je bilo nemoguće razmišljati samo o igri zbog nedavne tragedije koja se desila u Parizu, gradu u kojem on živi i igra za PSG.

"Bio je to težak meč i stekli smo prednost. Međutim, svi smo duboko pogođeni zbog tragedije u Parizu. Duboko u srcu suosjećam sa boli sa svih porodica stradalih. Taj napad nas je sve zgrozio i nismo se mogli skoncentrisati na utakmicu", kazao je Ibrahimović.

On je iz igre izašao u 80. minuti utakmice i grubom reakcijom prema stručnom štabu na klupi privukao pažnju javnosti.

Za AA je otkrio da se nije ljutio zbog izmjene, već što ona nije ranije izvršena.

"Teško sam dolazio do daha i tražio sam izmjenu. Deset minuta sam ranije tražio izmjenu. Nisam bio ljut što me mijenjaju, već što to nisu učinili ranije", pojasnio je Ibrahimović.

Danski stoper Simon Kjaer je nakon meča kazao da još ništa nije riješeno i da će Danska svoju šansu tražiti u revanšu.