Ralf Rangnick
0

"Ibišević bi opet mogao dati gol Bayernu"

Totalsport
Svoj je posljednji gol u jednoj službenoj utakmici bosanskohercegovački nogometaš Hoffenheima Vedad Ibišević (25) zabio 5. decembra prošle godine na gostovanju kod minhenskog Bayerna.

Pogodio je sjajni napadač za 1-0 vodstvo Bayerna na Allianz Areni u utakmici pretposljednjeg, 16. kola jesenskog dijela Bundeslige. Bavarci su golom Tonija u 90. minuti slavili 2-1. U subotu Hoffenheim u novu Bundesligašku sezonu starta domaćim dvobojem protiv Bayerna. Hoće li Ibišević s golovima nastaviti tamo gdje je stao zabivši u Münchenu svoj 18. gol u 16. bundesligaškom nastupu lani?

Hoffenheim je prošlog vikenda slavio kod četvrtoligaša Oberneulanda 2-0 u prvom kolu Njemačkog kupa. Ibišević se našao u nekoliko vrlo izglednih prilika, ali nijednu nije uspio realizirati. Umjesto toga, lijepo je asistirao nigerijskom saigraču Chineduu Obasiju za 1-0 vodstvo gostiju.

  • Ibišević iz prošle sezone na toj bi utakmici zabio tri ili četiri gola – izjavio je trener bundesligaške ekipe Ralf Rangnick.

  • Nedostaje mu još fine podešenosti, osjećaja za situaciju, tajming: kad će doći lopta, kad treba krenuti? No, mogao bi zato namjestiti nišanske sprave baš za Bayern – dodaje trener.

Ibišević je, nakon sedmomjesečnog oporavljanja od teške povrede ligamenata koljena, i dalje sretan što ne osjeća nikakve posljedice.

  • Osjećam se sto posto spremnim. Radujem se što ne osjećam bolove u koljenu i što uopće mogu igrati nogomet.