Povratak otpisanog
0

Iako je najavljivao odlazak, Tevez ponovo s "građanima"

Sarajevo-x.com
Iako je ranije izjavljivao kako se u "kišni" Manchester neće vratiti ni na odmor, argentinski napadač Carlos Tevez se ipak pojavio na treningu "građana".

Cityjev napadač je pred trening centar stigao kao suvozač u crnom Hummeru. Izraz njegovog lica govori više od riječi. Kada je izašao iz automobila, zagrlio je i pozdravio člana osiguranja te ušao u kompleks.

Tevez je često izjavljivao da želi otići iz Cityja. Najbliže je bio brazilskom Corinthiansu, ali je taj transfer propao. Nakon toga je interes za njegove usluge pokazao milanski Inter. Čini se da je ovaj klub ostao jedina moguća opcija za Teveza.

U junu je Carlos za argentinsku televiziju izjavio da se nikad aneće vratiti u Manchester, pa čak ni na odmor. Žalio se na kišno vrijeme u ovom gradu. No, nasuprot onom što je rekao, Argentinac se ipak pojavio na treningu "građana". U Manchesteru ga je i ovog puta dočekalo tmurno i prohladno vrijeme.

"U Manchesteru nemam šta raditi. Ovdje imaju dva restorana i sve je tako malo. Kiša pada stalno. Ne možete nigdje otići. Dođu trenuci kad se zapitate gdje možete otići sa svojom porodicom. Zbog toga se osjećate loše. Osim utakmica i treninga ne radim ništa. Kada mi dođe porodica i prijatelji, ne mogu ih odvesti ni u kino jer ne razumiju jezik. Ne vraćam se u Manchester, pa čak ni na odmor", izjavio je Tevez za argentinski TV kanal Telefe.