Neuspješno na kraju
23

I to je moguće: Navijači u Francuskoj pokazivali zadnjicu kako bi zbunili protivnika

K. H.
Foto: Angers/Twitter
Foto: Angers/Twitter
Nogometaši Clermonta i Angersa danas su se sastali u meču 31. kola francuske Ligue 1, a potez gostujućih navijača u trenutku kada je Clermont šutirao penal privukao je veliku pažnju evropske javnosti.

Angers je već odavno otpisan iz borbe za opstanak i sa 14 osvojenih bodova zakucani su za dno tabele, no u današnjem meču uspjeli su golom Hunoua doći u vodstvo u 28. minuti.

Ipak, u 33. minuti domaći nogometaši golom Kyeija iz penala dolaze do poravnanja, da bi ubrzo nakon toga, tačnije nakon samo šest minuta, Clermontu sviran i drugi penal.

Ovaj put je odgovornost preuzeo Muhammed Cham, a navijači Angersa, koji su se nalazi iza gola, pokušali su ga omesti na jedan potpuno nevjerovatan način.
Naime, od njih 15-ak koji su danas doputovali na gostujuću utakmicu, sedam ili osam navijača skinulo je farmerice i donji veš te pokazivanjem zadnjice pokušali omesti igrače Clermonta, no u tome nisu uspjeli, jer su oba puta s bijele tačke bili precizni. Na kraju, meč je završio pobjedom domaćeg tima rezultatom 2:1, a treba reći da je za Angers svih 90 minuta odigrao bh. nogometaš i bivši igrač Sarajeva Halid Šabanović.