Nogomet
1

Husref Musemić nije više trener Sarajeva, Jarni najvjerovatnije njegov nasljednik

Piše: A.K.
Husref Musemić i Robert Jarni
Husref Musemić i Robert Jarni
FK Sarajevo u narednoj polusezoni neće voditi Husref Musemić, a njegov nasljednik će najvjerovatnije biti Robert Jarni, proslavljeni hrvatski reprezentativac.

Musemić je jutros bio na sastanku s predstavnicima FK Sarajevo na kojem mu je saopćeno da više nije trener kluba sa Koševa.

"Nisam više trener FK Sarajevo, ali nisam dobio nikakvo obrazloženje takve odluke", kratko je za naš portal rekao Musemić.

Podsjećamo da je on vodio Sarajevo do drugog mjesta na tabeli nakon 19 odigranih kola u Premijer ligi BiH.

Njegov nasljednik će najvjerovatnije biti Robert Jarni, lijevi bek hrvatske reprezentacije i igrač koji u svojoj trofejnoj sali ima bronzanu medalju sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine.

Informaciju da je Jarni najozbiljniji kandidat za Musemićevog nasljednika potvrdio nam je Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo.

"Da, pregovaramo s Jarnijem. Blizu smo konačnog dogovora. On večeras stiže u Sarajevo na finalne pregovore", kratko je za naš portal rekao Ibraković, koji nije želio govoriti o detaljima dogovora s Jarnijem, ali ni o odlasku Musemića s pozicije šefa stručnog štaba.

Jarni je bogatu i uspješnu karijeru počeo u Hajduku iz Splita, a nosio je dresove Barija, Torina, Juventusa, Betisa, Coventry Cityja, Real Madrida, Las Palmasa i Panathinaikosa.

Dres Hrvatske je nosio na 81 utakmici, a strijelac je i jednog gola.

Tokom trenerske karijere vodio je Hajduk iz Splita i Istru. Protekle dvije godine bio je trener selekcije Hajduka do 19 godina.