Nogomet
110

Hurtić: Nismo favoriti u ovom derbiju, možda nama remi više odgovara, ali želimo pobjedu

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Naredne nedjelje u okviru 26. kola BHT Premijer lige, u 107. sarajevskom derbiju, sastaju se Sarajevo i Željezničar na Koševu. Na konferenciji za medije javnosti su se obratili trener Sarajeva Almir Hurtić i kapiten Haris Duljević.

"Stanje u ekipi je odlično i nemamo problema sa povredama. Niko se ne žali, treninge su odradili bez problema i svi su željni utakmice. Ne slažem se da smo favoriti. Željezničar je mnogo uložio u ekipu i doveo mnogo kvalitetnih igrača. Možda vi mislite da smo favoriti zbog posljednjih rezultata, ali ja tako ne mislim. Normalno je da Željo ima pritisak zbog uloženog novca u igrače, ali oni su iskusna ekipa", kazao je Hurtić

Trener Sarajeva je dodao da njegov tim neće tražiti remi te da Želji nije potrebnija pobjeda.

"I nama je potrebna pobjeda. Njima su potrebna tri boda za Evropu, ali i nama. Možda nama više odgovara remi, ali to ne želimo. Mi nismo tim koji je sastavljen od igrača koji mogu igrati na neriješen ishod. Nećemo ići na remi, Želimo igrati čvrsto i borbeno te postići pogodak i ne primiti gol. Otprilike znam ko će igrati. Jedna pozicija je upitna", poručio je Hurtić.

Hurtić je pozvao navijače da podrže klub, a na pitanje da li će Bordo timu biti otežavajuća okolnost to što Željezničar na posljednja četiri gostovanja u ligi nije primio gol, uslijedio je odgovor: "Vrijeme je da primi."

Utakmica je na rasporedu u nedjelju sa početkom u 17 sati sa prenosom na Moja TV.