Jak kao zvijer
16

Hulk na debiju u Brazilu pokazao nevjerovatnu snagu, rival "odletio" nekoliko metara

K. H.
Foto: Twitter/Screenshot
Foto: Twitter/Screenshot
Brazilski nogometaš Givanildo Vieira de Sousa, u svijetu poznat kao Hulk, nedavno se vratio u svoju domovinu i sinoć je debitovao za tim Atletico Mineiro te pokazao da još uvijek posjeduje nevjerovatnu snagu kojom pravi razliku na terenu.
Hulk je prethodne četiri godine nosio dres Shanghai SIPG-a iz Kine i u 145 odigranih mečeva uspio je postići 76 pogodaka i upisati 54 asistencije, a da još uvijek nije zaboravio igrati nogomet pokazao je u prvom meču za novi klub.

On je na terenu proveo svih 90 minuta, a iako se nije upisao u listu strijelaca, značajno je pomogao svojim igračima da protiv Uberlandije upišu pobjedu rezultatom 4:0 u meču 3. kola. Pri tome, Hulk je upisao asistenciju kod četvrtog gola.

Najzanimljiviji detalj utakmice svakako je situacija kada je ovaj nogometaš poput pravog stripovskog Hulka odnio protivničkog igrača u duelu, nakon čega je njegov protivnik bukvalno poletio nekoliko metara tražeći prekršaj.

Podsjećamo, Hulk je Kinu otišao iz Zenita u transferu vrijednom 50 miliona eura, što je tada bio rekord u Aziji, a potpisao je ugovor vrijedan blizu 18 miliona eura po sezoni.

Hulk je za reprezentaciju Brazila debitovao 14. novembra 2009. godine u prijateljskom meču protiv Engleske u Dohi, a od tada je skupio 48 nastupa za nacionalni tim. Prije Zenita iz kojeg je otišao u Kinu, proslavio se igrajući za Porto.