Četiri sata čekao
89

Hulk izgubio šest kilograma za 90 minuta pa morao popiti 30 litara tekućine za doping kontrolu

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Proslavljeni brazilski nogometaš Hulk otkrio je da je tokom meča njegovog Atletico Mineira i Flamenga izgubio šest kilograma tjelesne težine, a zbog doping kontrole kompletna ta situacija mu se pretvorila u noćnu moru.

On i njegovi saigrači su izgubili rezultatom 3:2 od Flamenga i tako ispali iz Kupa Brazila, a nakon što je utakmica završila, Hulk je morao na doping kontrolu.

Ipak, zbog situacije u kojoj se našao i činjenice da je izgubio šest kilograma tokom utakmice, morao je konstantno piti tekućinu kako bi na kraju dao uzorak urina.

Jasno, zbog dehidracije nije mogao dati uzorak urina, a na kraju je čak četiri sata bio na doping kontroli i nije se s ekipom vratio kući.

"Nikad u karijeri nisam izgubio više tekućine na jednoj utakmici. Započeo sam meč sa 97 kilograma, a završio sa 91. Ostao sam na doping kontroli četiri sata nakon utakmice, popio sam 30 litara tekućine jer nisam mogao urinirati. Na kraju je ipak upalilo, dao sam im uzorak i pustili su me kući", otkrio je Hulk.

Brazilski mediji nakon toga su se posebno bavili Hulkovom dehidracijom te su istražili koliko to može biti štetno za jednog nogometaša. Ipak, navode da sportaši imaju ubrzan metabolizam iz kojeg znoj brže isparava, no da to u suštini nije previše opasno i da je samo bitno na vrijeme reagovati ako se tijelo iscrpi.