Nezapamćen skandal
0

Huligani s fantomkama upali u prostorije Olimpije nakon što je Prosinečki dobio otkaz

K. H.
Trenutak kada su huligani upali u klupske prostorije (Foto: Screenshot/Twitter)
Trenutak kada su huligani upali u klupske prostorije (Foto: Screenshot/Twitter)
Bivši igrač Liverpoola Albert Riera u ponedjeljak je zvanično predstavljen kao novi trener ljubljanske Olimpije, no već u prvim satima na novom poslu doživio je veliku neugodnost i suočio se s huliganima koji su ogorčeni radom čelnika kluba.
U trenutku kada je Riera držao prvu konferenciju za medije nakon što je i zvanično predstavljen kao novi trener kluba, u prostorije kluba su upali huligani s fantonkama te mu poručili da nije dobrodošao.

On je na ovu poziciju stigao umjesto Roberta Prosinečkog, odnosno nakon velike svađe o kojoj se mnogo pisalo u Sloveniji prethodnih dana.

"To je trebao biti dan za pamćenje u mojoj karijeri, prvi u kojem sam glavni trener. Ipak, pretvorilo se u nešto najnadrealnije što sam ikada doživio. Nikada do sada nisam vidio da navijači upadnu u salu za medije, ustao sam i otišao, ali ne radi njih, nego zato što više nije bilo pitanja vezanih za sport", rekao je Riera.

Dalje je objasnio da se prigovori huligana nisu odnosili na njega, već na predsjednika i upravu kluba.

"Primio sam mnogo poruka iz Španije, ali svima kažem da se nijednog trenutka nisam uplašio. Prijetnje me ne diraju, a čini mi se da su navijači ljuti zbog smjene Roberta Prosinečkog. Njihovi prigovoru su za upravu i predsjednika i ne odnose se na mene", rekao je ovaj bivši igrač Bordeauxa, Espanyola, Manchester Cityja, Liverpoola, Watforda, Galatasaraya, ali i slovenskih Zavrča i Kopera.

Albert Riera ranije je radio kao pomoćni trener u Galatasarayju, a ovo mu je, kao što je i sam rekao, prvo samostalno trenersko iskustvo.