Kicker
0

HSV odustao od Barbareza

Totalsport
Sergej Barbarez (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Sergej Barbarez (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Naš legendardni nogometni reprezentativac, Sergej Barbarez, prema svemu sudeći neće sjesti na klupu njemačkog HSV-a, barem ako je vjerovati njemačkom Kickeru.

Barbarez je za našu reprezentaciju nastupio 47 puta te postigao 17 pogodaka, a u bogatoj karijeri šest godina (2000.-2006.) nastupao i za HSV. U tom periodu odigrao je 174 utakmice te 65 puta bio strijelac.

Od maja prošle godine bivši dugogodišnji kapiten bh. reprezentacije sjedi u Upravnom odboru kluba, a prije nekoliko dana pokazao je interes i za trenerskim angažmanom.

U poluvremenu posljednje utakmice osmoga bundesligaškog kola, između HSV-a i Schalkea (1-2), Sergej Barbarez sam se u televizijskoj izjavi za Sky nominirao za trenerskog kandidata u HSV-u.

Rekao je da je o novom zaduženju razgovarao sa sportskim direktorom kluba Frankom Arnesenom.

"Sigurno neću u klub poslati videomaterijal s preporukama. Jedino što mogu reći jest da iznimno držim do ovog kluba i da mi je on prirastao srcu. Vidjet ćemo što će se na kraju dogoditi. Mogu samo reći da sam porazgovarao s Frankom Arnesenom", kazao je tom prilikom 40-godišnji Mostarac.

Kako odgovor nije dobio niti do danas, a otad je prošla jedna sedmica, Kicker sugeriše da uprava HSV-a ipak ne želi njegov angažman na poziciji trenera.