Prijateljska utakmica
0

Hrvatska slavila u Bruxellesu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je na stadionu Kralja Boudoina u Bruxellesu domaću reprezentaciju Belgije 1-0 u prijateljskom dvoboju.

Pogodak odluke zabio je Niko Kranjčar u 63. minuti utakmice. Nakon što mu je loptu na središtu igrališta dodao Modrić, hrvatski se veznjak zatrčao prema 16-ercu gostiju malo iskosa po lijevoj strani, te je, došavši u zonu udarca, s oko 25 metara opalio topovski udarac prema domaćem golmanu Baillyju, koji ju je praktički kroz šake propustio u mrežu.

Bio je ovo jubilarni 10. pogodak Nike Kranjčara za hrvatsku reprezentaciju u 55 nastupu.

Do kraja su hrvatski nogometaši propustili priliku utakmice u 79. minuti. Udarac Danijela Pranjića s iskosa s lijeve strane Bailly je uspio obraniti. Lopta se, međutim, nastavila kretati prema daljnoj vratnici. Mandžukić nije stigao na nju dok se, liznuvši vratnicu, odbila u korner.

Za Bilićevu je momčad sjajnu priliku u 22. minuti utakmice propustio Hrvoje Čale. Odlično proigran od Kranjčara, bek Trabzonspora iz idealne je situacije za udarac, malo iskosa s desne strane, išao dodavati blokiranom Oliću pred golom te ga pogodio u tijelo.

I Belgijci su imali svojih prilika, a posebice je opasan bio tinejdžerski napadački tandem Lukaku-Hazard. Napadač francuskog Lillea Hazard u 75. je minuti potpisao potez utakmice: njegov sjajno izveden slobodni udarac malo iskosa s desne strane pogodio je spojnicu stative i prećke.