Odabrao Vatrene
41

Hrvati dobili pojačanje, igrač porijeklom iz BiH odbio je zemlju koja je ulagala u njega

D. P.
Ljubičić u duelu protiv Milana u Ligi prvaka (Foto: EPA-EFE)
Ljubičić u duelu protiv Milana u Ligi prvaka (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Hrvatske dobila je veliko pojačanje pošto će, prema pisanju medija iz susjedstva, Robert Ljubičić nastupati za Vatrene.

Ljubičić (23) vrlo brzo postao je zvijezda zagrebačkog Dinama. Ovaj nogometaš rođen u Austriji impresionirao je partijama u dresu Modrih, posebno u Evropi ove sezone i sigurno je da će predstavljati pojačanje selekciji Zlatka Dalića.

Kako prenose Sportske novosti, tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa u tišini je obavio veliki posao i privolio je Ljubičića da igra za Hrvatsku. Dvojac je obavio nekoliko razgovora u Beču, gdje Ljubičićeva porodica živi.

Selektor Austrije pozvao je Ljubičića za naredno okupljanje, ali je odlučio odbiti to zbog Vatrenih. Ova odluka teško će pasti Austrijancima za čiju je U-21 reprezentaciju igrao pošto su godinama ulagali u njegov razvoj i računali na njega.

Nogometaš čiji su roditelji iz Busovače odigrao je svih 10 evropskih utakmica Dinama ove sezone i nije propustio ni minutu nogometa. To dovoljno govori koliko ga trener Ante Čačić cijeni, a zanimljivo je da je nesretnim raspletom događaja završio i na bočnim pozicijama i tu pokazao znanje, iako je vezni nogometaš.

Da je Dinamo znao šta radi kada je dovodio ovog nogometaša, potvrđuje i činjenica da je plaćen čak tri miliona eura, što je rijetkost za zagrebački klub. Doveden je iz bečkog Rapida.