Nogomet
400

Horde zla bez obilježja bodre Sarajevo na Grbavici?

Piše: J. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Odlukom Komiteta za hitnost Nogometnog saveza BiH, zabranjeno je prisustvo navijača klubova na gostujućim utakmicama u nastavku sezone Premijer lige BiH i utakmicama Kupa BiH. Međutim, kako saznajemo, FK Sarajevo će imati podršku svojih navijača na Grbavici u srijedu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH.

Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar, kazao je odmah nakon žrijeba parova četvrfinala Kupa BiH da će zajedno sa predstavnicima FK Sarajevo uputiti molbu u Nogometni savez BiH da se u dvomeču između dva gradska rivala omogući prisustvo navijača. Međutim, kako nam je potvrđeno u Savezu, ta molba do danas nije stigla u krovnu kuću bh. nogometa.

Oba tima bi u toku sutrašnjeg dana trebala održati sastanke sa predstavnicima Saveza kao i sa MUP-om Kantona Sarajevo.

Ali, ako je suditi po dosadašnjoj praksi, Bordo tim će na Grbavici u srijedu imati svoje navijače na stadionu Grbavica.

U Savezu su nam rekli da oni ne mogu zabraniti dolazak neformalnih grupa, ali da očekuju navijače FK Sarajevo bez obilježja.

Podsjećamo da je na sastanku Komiteta za hitnost Nogometnnog saveza BiH održanom 19. februara donesena odluka kojom se zabranjuje organizovani odlazak navijača klubova na gostujuće utakmice.

Zabrana se odnosi na organizovane odlaske i posjete navijača, kao i upotrebu i isticanje navijačkih rekvizita gostujuće ekipe, a u cilju izbjegavanja mogućih sukoba i korištenja takmičenja NS BiH i utakmica u mogućem promovisanju okupljanja i manifestovanja nesportskih aktivnosti na i oko stadiona, kao i na maršutama putovanja.